17 poze   5400 vizite

calendar porumbei

Calendar=Ianuarie:- Deparatizarea intregului efectiv printr-un tratament in apa de baut sau individual prin administrarea pe cioc
- Pentru viermii nematoizi intenstinali: Ascardia, Capilaria si Haeterakis (Avicas sau Antiworm).
- Examenul coproparazitologic pe probe de dejectii prelevate randomizat din circa 8-10 puncte (centru, colturi, cuiburi, odihnitori), circa 100-200 g dejectii.
-Atunci cand ati folosit Avicas nu mai este nevoie de repetarea actiunii, se va repetat doar tratamentul dupa 14 zile de la prima deparazitare, atunci cand s-a folosit Antiworm si apoi din 8 in 8 saptamani, in functie de rezultatul examenului coproparazitologic.
- Repetarea examenului coproparazitologic si evaluarea eficientei, urmat de curatenia adapostului.
-Vitaminizarea cu complexe vitamino-minerale (A &S) de tipul: Aminovital, Energy-coon, Fortalyt, Omniform, Supervit, Vitamix sau Concentrat proteinic, vitaminic, mineral A1-40, A2-35.
-Depistari pentru ectoparaziti de corp, de pana, de adapost si tratamente cu Avicas sau Antiworm si deparazitarea adapostului cu Cyper-vet.


Februarie:
o Vaccinarea contra paramixovirozei folosind vaccin inactivat Columbovac sau vaccin viu Newvac LS&(, Newvac LaSota. Vaccinul pentru porumbei va fi administrat conform instructiunilor de insotire a producatorului. Vaccinul Newvac LS79 si Newvac LaSota pentru pasare adminstrand intr 4-6 doze pui de de gaina/ per porumbel
o Vaccinare contra Salmonelozei - Salmoral - conform instructiunilor
o Vitaminizare cu complexe vitamino-minerale (CPVM) 3-5 zile in furaj sau in apa de baut pentru sustinerea imunitatii.

Martie:
o Inceperea operatiunilor de reproductie si selectie
o Examinarea individuala
o Executarea reformelor
o Formarea familiilor
o Selectionarea elitei si a performerilor
o Verificarea cuiburilor, ouatului, clocitului si ecloziunile
o Bonitarea cuplurilor dupa performantele de reproductie
o Examenul sanitar veterinar al oualelor limpezi, cu pui morti in coaja, a puilor neviabili, cu defecte (hipotrepsici sau cu monstruozitati etc.), a meconiului si primele dejectii pentru evidentierea timpurie a infectiilor cu salmonella, e-coli, pseudomonas, trichomonas sp

Aprilie:
o Inregistrarea ecloziunilor dupa inelele de marcaj in scopul stabilirii exacte a datei de vaccinare contra paramixovirozei a noii generatii de pui (de preferat oculoconjunctival la doua saptamani dupa vaccinarea cu Newvac LS79), cu 4 zile inaite de intarcare.
o vaccinare impotriva difterovariolei a adultilor pentru a permite instalarea protectiei in luna mai cand apar tantarii care sunt vectorul transmitator al virusului. Vaccinarea contra difterovariolei in efectivele cu antecedente se vor vaccina puii la varsta de 4 zile.
o Executarea vaccinarilor de completare a puilor care au implinit varsa de 30 de zile.
o Curatenia, dezinfectiile si dezinsectiile de intretinere, in special in cuiburile cu pui (Galifos, Cyper-vet, A & S International 2000)

Mai-Iunie:

o Inceperea pregatirii si a executarii zborurilor de antrenament la puii la care au trecut 3 saptamani de la vaccinarea contra paramixovirozei si variolei
o Pregatirea pentru concursuri - vitaminizari cu complexe vitamino-minerale energizante.


Iulie-August:
o Actiuni de rutina privind punctajul performantelor si a criteriilor de selectie.
o Actiuni sustinute de dezinsectie contra mustelor si tantarilor prin aspersari in adapost, aplicatii individuale de adaos de dezinsectanti in scaldatorile cu nisip si cenusa.
Septembrie:
o Examene de depistare coproparazitologice pentru viermii nematoizi intestinali, cat si pentru ectoparaziti de adapost, de corp, de pene (Avicas, antiworm, Galifos).
o Examene de depistare prin tampoane faringiene si cloacale a trichomonozei (cazuri clinice sau purtatori) prin examen direct de laborator. Tratamente atat individuale, cat si colective.
Octombrie:
o Vaccinarea de toamna pentru paramixoviroza si de completare la tineretul din anul curent contra variolei
o Vitaminizari pentru intrarea in sezonul rece

Noiembrie -Decembrie:
o Pregatirea pentru iernat
o Examene de depistare
o Intocmirea programului de reproductie, selectie si sanitar-veterninar pentru anul urmator
o Efectuarea vaccinarilor optionale pentru salmoneloza acolo unde este cazul (Salmoral)
OBSERVATII

Pentru a obtine porumbei de calitate in crescatoria ta, trebuie sa devii necrutator cu pasarile care nu intrunensc calitatile rasei din care fac parte. Ca sa faci acest lucru trebuie sa cunosti rasa respectiva, dar totusi sunt cateva lucruri pe care le poti face fara neaparat sa cunosti in detaliu rasa respectiva. Pastreaza in crescatoria ta doar pasarile care intrunesc standardul rasei respective si cei care sunt sanatosi tun, mai jos este dat un exemplu in acest sens: Georges de Jaegher.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 4
danrobe 22 noiembrie 2010  
interesant
Raportează
ionutstancila 16 februarie 2010  
frumosi!
Raportează
vyktor 11 februarie 2010  
FRUMOSI! INTRA SI LA MINE!
Raportează
audia4 7 februarie 2010  
ff
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.